Entrevista a Teresa Bondia

Claustral pel PAS en 2013.

Teresa Bondia entra en la Universitat de València l’any 1995 com a tècnica d’administració general. Comença com a cap de secció al Servei de Formació Permanent i continua com a cap de secció al Servei de PDI, que dirigeix a l’actualitat.

teresa-bondia

Des de fa 2 legislatures, es claustral dins del col·lectiu del Personal d’Administració i Serveis per Serveis Generals de la UV. Recorda quan va decidir presentar-se i la campanya que juntament la seua companya i també claustral, Lola Gomez Villora, realitzaren, «en to d’humor» de cara a les eleccions, «vam obtindre una nombrosa participació, molt de recolzament que ens va permetre, amb molta satisfacció i també responsabilitat, entrar al claustre.»

Teresa Bondia ens explica que la decisió de presentar-se a les eleccions al Claustre és una cosa de caràcter. De la mateixa manera que està implicada a l’AMPA de l’escola dels seus fills, o d’altres associacions culturals, «hi ha personaes que ens agrada implicar-nos als llocs on estem, siga l’escola, una associació…i en el meu cas, a més a la Universitat».  Per a Teresa, estar al Claustre li ha permès » conèixer els procesos interns i el funcionament. La reforma dels Estatuts, el treball a les Comissions…». Tot plegat suposa una feina important en la tasca diària de Teresa ja que cal preparar-se, llegir, estudiar els diversos temes que es tracten perquè «faig una tasca de portaveu».

El colectiu del PAS a dins del Clausre és un col·lectiu molt actiu, i «la gent que hi forma part ha demostrat una  implicació en el treball de les Comissions i una participacio molt activa en els debats».  Tot i tindre una representació menor que el col·lectiu estudiantal o el professorat,  «l’acció és molt activa i es pot evidenciar en les retransmissions del Claustre i en les actes. És un col·lectiu que treballa i no està per cobrir l’expedient», afirma Teresa.

Teresa ens explica que, des de la seua experiència, no troba diferències en la presència i visibilització de les dones al Claustre. La veu de les dones és escoltada i tot i que són menys, en número, la veu s’escolta igual que la dels homes.

Teresa anima a la participació en aquest òrgan de presa de decisions, «com a experiència personal és enriquidora, Pertànyer al Claustre et dóna una visió de la Universitat, per on va, per on vol anar…

Video de l’entrevista a Teresa Bondia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 13 7 ?