Entrevista María Onieva

Claustral per Campus Jove en 2013

María Onieva Montalbán té 23 anys i estudia l’últim curs d’Economia. Des de segon curs de carrera forma part de Campus Jove on porta 4 anys treballant i practicant la participació estudiantial en la Universitat tant al Claustre com a la Junta de Centre i a dintre de l’associació en l’àrea d’Igualtat i LGTB.

Decideix implicar-se d’una manera més activa en la vida universitària per una “motivació personal”. I és que ja a l’Institut i també a l’escola, María Onieva havia estat delegada i integrant del Consell Escolar.

María Onieva, sensibilitzada en la igualtat de gènere, ens explica que des de Campus Jove aposten per les llistes paritàries però no sempre ho aconsegueixen perquè de dones, hi ha menys. Les dones que estan a l’associació, com ens conta, tenen veu «som poquetes, però les que estem som molt actives».

María és crítica amb la participació. És conscient que a la nostra Universitat és baixa i estos 4 anys que ha dedicat al treball amb Campus Jove se n’ha adonat de les dificultats per incentivar a l’estudiantat a la participació. Segons María, «la Universitat està enfocada simplement perquè l’estudiantat es traga una titolació, anar a classe, a casa i fer la seua vida. Està poc dirigida perquè participem dins de la Universitat.»

Per a María, ser representant estudiantil a la UV li ha aportat molta riquesa personal: «conèixer gent interessant, professors… i tot el que aprens, et forma com a persona i et dona taules per altres espais».

Video de l’entrevista a María Onieva

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 11 3 ?